Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015



      Η Μάρω Βαμβουνάκη δεν είναι μόνο μια σημαντική και βραβευμένη συγγραφέας, είναι και μια μεγάλη καρδιά! 
            Της έχει δοθεί χάρισμα ανώτερο, έχει δυνατή ψυχή, αγαπά ελεύθερα και άφοβα, στήνεται πολύτιμος φάρος…      Θεωρώ ύψιστη τιμή τα λόγια της για το πρώτο μου βιβλίο, με τίτλο 
“Από όνειρο σε όνειρο”, λόγια που όταν ανήκουν σ’ έναν άνθρωπο της τέχνης του λόγου, με τόσο σπουδαίο έργο, με κάνουν να νιώθω ευγνώμων και η ψυχή μου αναθαρρεί, όπως όταν με παρέσερνε ψηλά ο κύκνος κι αυτός, όταν ανακάλυπτα ότι η μοναξιά είναι από χώμα και ότι ο καλύτερος δρόμος είναι να σιωπάς για ν’ ακούγεσαι! Η Μάρω είναι καταλάγιασμα των ψυχικών μας ταλαιπωριών, και όσα λέει σε κάνουν να κραυγάσεις ένα τεράστιο ΝΑΙ, έτσι είναι… Χιλιάδες ευχαριστώ, Μάρω Βαμβουνάκη, Μάρω μας, ο Θεός να σε έχει καλά και να μας χαρίζεις τους θησαυρούς σου!



     “Κατερίνα μου, ειλικρινά με συγκινεί πολύ η Σοφία σου... Το βιβλίο σου με κέρδισε. Το προχωρώ συνήθως δακρυσμένη. Να είσαι καλά! Έχεις αληθινό ταλέντο!... ... .. ..... .... Σήμερα τέλειωσα το βιβλίο σου! Εξαιρετικός λόγος! Ισορροπημένη έκφραση, αληθινή συγκίνηση, φιλοσοφημένη γραφή! Προσεγμένη γλώσσα, ασκημένη! Και το πιο ενδιαφέρον, η ψυχογραφία των προσώπων σου, ιδίως της Ευαγγελίας και της Σοφίας! Σαν πάλη κακού - καλού μέχρις εσχάτων. Δεν ξέρω πόσο γνωστά σου είναι πρόσωπα και συμβάντα, είναι πολύ ζωντανά γραμμένα… Πρωτότυπες παρομοιώσεις, εύστοχες! Καιρό είχε να με τραβήξει έτσι ελληνικό βιβλίο...Σ΄ευχαριστώ ολόψυχα!
  Χίλια ευχαριστώ Μάρω Βαμβουνάκη!  Είσαι σπάνιος άνθρωπος!