Τετάρτη 30 Μαΐου 2018





     H Kατερίνα Μαλακατέ είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος που γνώρισα κι από κοντά πρόσφατα. 

    Οι ραδιοφωνικές εκπομπές της στον Amagi radio είναι θησαυροί λογοτεχνίας,  το βιβλιοφιλικό blog  της diavazontas αποτελεί διαμάντι μέσα στο διαδίκτυο και βέβαια το βιβλιοκαφέ booktalks στο οποίο είναι συνιδιοκτήτρια με τον Άγη Αθανασιάδη, είναι ένας ζεστός και ιδιαίτερος χώρος που μου θύμισε αντίστοιχoυς της Αμερικής. 

     Η Κατερίνα είναι μια μοναδική προσωπικότητα. Και είναι από τα άτομα που διαβάζουν. Αυτή η ιδιότητα, αυτή η ενασχόληση, αποτελεί για μένα επάγγελμα. Το ερασιτεχνικό επάγγελμα του αναγνώστη μπορεί να σου δώσει απολαύσεις όσο λίγα επαγγέλματα.  
       Ως συγγραφέας η Κατερίνα Μαλακατέ ενθουσιάζει με τη συγκλονιστική γραφή της και αγγίζει έτσι όπως προσεγγίζει την ανθρώπινη ψυχή. Άλλωστε μια τέτοια επαγγελματίας αναγνωστήρια και κριτικός βιβλίου δεν θα γινόταν να μην γράφει καλά. 

    Καλογραμμένα και τα δυο βιβλία της τα διαβάζεις μονορούφι.  Στο χώρο του φανταστικού το "Κανείς δεν θέλει να πεθάνει",  μια ελληνική δυστοπία "Το σχέδιο". Για τα βιβλία αυτά έχουν γραφτεί στο goodreads πολύ καλά σχόλια, δεν έχω να προσθέσω παρά μόνο ότι η ανάγνωσή τους είναι απολαυστική και σε συγκινεί, δικαιώνοντας την προσδοκία που έχεις όταν κρατείς στα χέρια σου βιβλίο γραμμένο από έναν άνθρωπο τόσο μεγάλο εραστή της λογοτεχνίας.

   Συγχαρητήρια στην Κατερίνα. Εν αναμονή του επόμενου βιβλίου της,  θα παρακολουθούμε το βιβλιοφιλικό της μπλοκ.