Σάββατο 12 Μαΐου 2018


Ένας πρωτότυπος τρόπος συγγραφής μυθιστορήματος. Σε συνέχειες. Στο διαδίκτυο. Κάθε μέρα κι ένα κεφάλαιο. Με σχολιογραφία. Με συμμετοχή των αναγνωστών.

         Το είχα αγοράσει σε ολοκληρωμένο βιβλίο. Όχι χάρτινο. "Οθονίστικο". Το απόλαυσα.

        Λογοτεχνική προσέγγιση της απώλειας, της διάψευσης, του θρήνου, της αυτοκαταστροφής. Ένας συγγραφέας καθαρόαιμος λογοτέχνης, από τον κόσμο της δημοσιογραφίας, καθόλου καχύποπτος για τις παγαποντιές του διαδικτύου, ρίχνει το δικό του φως στις σκοτεινιές της γραφής. Το ανατρεπτικό τέλος του βιβλίου σε στήνει μπροστά στα αδιέξοδα και σε μπάζει στο μοίρασμα μιας δυστυχίας.

           Ευρυματικό, πρωτοποριακό, καθηλωτικό, στο πρώτο κεφάλαιο μου θύμισε λίγο τη  δραματική ταινία   If only   καθώς ο ήρωας χάνει ξαφνικά την αγαπημένη του.


         Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος αποδεικνύει πως γράψιμο δεν είναι πια μόνο μολύβι ή στυλό, βιβλίο δεν είναι πια μόνο χαρτί και βιβλιοπωλείο δεν είναι πια μόνο τσιμεντένιο κτίσμα. Εμείς που χωρίς διάβασμα δεν ζούμε ούτε μισή μέρα, ευχαριστούμε όσους ασχολούνται με ηλεκτρονικές εκδόσεις, όχι μόνο για το μικρότερο κόστος, αλλά γιατί δεν έχουμε πια πού να στοιβάζουμε τα έντυπα βιβλία μας. Κοντεύουμε να γίνουμε ο ήρωας του "Θαύματος της Αναπνοής" του Σωτάκη.


Η έντυπη μορφή για τους λάτρεις της μυρωδιάς βιβλίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.