Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

                 Για την εκπομπή "Αχ τι καλά που είν' εδώ" στο ραδιόφωνο του Άλφα  (www.alpha989.com)   με την Γωγώ Ατζολετάκη.

      "Οι μήνες έρχονται πάντα στην ώρα τους. Και φεύγουν χωρίς δισταγμούς, ακολουθώντας την καμπύλη των καιρών. Βαδίζουν προς τα εμπρός να βρουν την καλύτερη ανθρωπότητα, αυτή που θα είναι καθαρή από λάσπη, από τρόμο, από σκοτωμούς. Προς τα πού θα στραφούμε άραγε με το νέο έτος; Και με ποιο τρόπο; Θα ξεφύγουμε από την αξιακή κρίση; Σε τι αλήθεια θα επενδύσουμε εφέτος; 

     Οι άνθρωποι μιλάνε για ειρήνη και κάνουν πόλεμο. Θέλουν ελευθερία και ζουν με μισή καρδιά. Τρομάζουν να προσπεράσουν τα ανάξια για να κερδίσουν τη ζωή. Όμως για να φτάσεις να ελευθερωθείς πρέπει να σπάσεις τα δεσμά, να θυσιάσεις το τσόφλι, αν θες να πετάξεις. Θα κουραστούμε, θα εξαντληθούμε, θα αγανακτήσουμε, αλλά ποιο θα' ναι άραγε το αποτέλεσμα; Θα αποφύγουμε να συντριβούμε; 

     Οι εποχές αλλάζουν γιατί οι άνθρωποι οφείλουν να αλλάζουν.  Έτσι λένε οι σοφοί. Όμως εμείς στεκόμαστε πάντα στο ίδιο αδυσώπητο σημείο.
   Η χώρα μας γερνάει, τα χρήματα μας λείπουνε, η κοινωνία καταπονείται. Οι συντάξεις κατακόβονται, οι αξίες μαραίνονται, η παιδεία απαξιώνεται. Και όλα περιτυλίγονται από μια μετριότητα στα ήθη και έναν εθισμό στην κατηφόρα της περηφάνειας μας.

      Κι όμως, κάθε επιφάνεια έχει ένα βάθος. Ας δούμε τις δικές μας ευθύνες, τα λάθη, τους διχασμούς μας και τότε όλα θα είναι πιο φωτεινά, ή έστω πιο ευοίωνα.


Καλή Χρονιά!