Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

 

    Kυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.   
Ευχαριστώ όλους εκεί στον εκδοτικό για την πολύτιμη βοήθειά τους και την αγάπη τους.  

Αρκετές κριτικές έχουν έρθει στο email μου για το μυθιστόρημά μου "Η εξαθλίωση" και νιώθω ευγνώμων γι' αυτό.  Για όσους από εσάς θα θέλατε να επικοινωνήσετε μαζί μου, για οποιοδήποτε λόγο, θα βρείτε το μέηλ μου  εδώ στο blog πατώντας στο "επικοινωνία".

katerina1957@gmail.com

Μια άγνωστη μου αναγνώστρια έγραψε για την "Εξαθλίωση":

"Ένα βιβλίο εξαιρετικό, βαθιά συγκλονιστικό που με τη μαγική γραφή της η συγγραφέας καταφέρνει να κάνει τον αναγνώστη να νιώσει τόσα πολλά συναισθήματα.
Ο τρόπος με τον οποίο περιγράφονται οι μορφές εξαθλίωσης από τις οποίες μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος είναι τόσο αληθινός που σε γεμίζει απελπισία και θυμό.
Η ηρωίδα αφού έζησε τη φρίκη του πολέμου σε όλο της το μεγαλείο το 1974 στην Κύπρο, φεύγει και πάει στην Αθήνα για ένα καλύτερο αύριο. Εκεί θα ζήσει την εξαθλίωση ξανά σε βαθμό που δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ακόμη και στο γάμο της  θα ποδοπατηθεί και θα υπομείνει όλους τους εξευτελισμούς, καθώς η ίδια πιστεύει ότι όλα αυτά της αξίζουν, επειδή κάποτε αμάρτησε. Δεν έμαθε ποτέ πόσο σημαντικό είναι να πεις το πρώτο ΟΧΙ σε ανθρώπους που συνήθισαν να σε απομυζούν. 

Στα χρόνια  της οικονονικής κρίσης στην Ελλάδα θα δούμε ξανά σε πόση εξαθλίωση θα πέσουν άνθρωποι που πριν ήταν νοικοκυραίοι. Θα περάσει πολλά η ηρωίδα, θα βρει όμως την ευτυχία που δικαιούται σε αυτή τη ζωή; Γιατί κρύβει και ένα μυστικό που μόνο αυτή ξέρει. Αυτό το μυστικό τής κατατρώει τα σωθικά και θεωρεί ότι είναι εξαιτίας αυτού που πληρώνει τώρα και ότι όλα όσα της συμβαίνουν είναι το τίμημα του παλιού σφάλματος.

Το βιβλίο, μέσω της ηρωίδας, αναφέρεται σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που έχουν ζήσει την εξαθλίωση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Την εξαθλίωση που πηγάζει από την οικονομική κρίση, την εξαθλίωση μέσα από ένα γάμο και την εξαθλίωση εξαιτίας της φρίκης ενός πολέμου.

'Ενα βιβλίο που θα σας συγκλονίσει με την μαγική πένα της συγγραφέως. Πραγματική λογοτέχνης! Συγχαρητήρια!"

Ayuba Constantinou

Την ευχαριστώ!

Κ.Μ