Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ο χρόνος είναι ένα δώρο!
Η δεύτερη ευκαιρία είναι ένα μεγάλο δώρο!

H μοίρα έχει αυστηρούς κανόνες όταν πρόκειται ν' αγγίξει το παρελθόν.

  L' Horloger (ελληνικά ο Ωρολογοποιός) είναι ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από ρομαντισμό, είναι μια συγκινητική ιστορία αγάπης, είναι μια νουβέλα παρμένη από τη σκανδιναβική μυθολογία και τέλος είναι ένα ερώτημα που θα θέσουμε στον εαυτό μας: Τι θα αλλάζαμε αν γινόταν να ξαναρχίζαμε; 

Αν κερδίζαμε μια ώρα μέσα από τον χρόνο του παρελθόντος, θα μπορούσαμε να διορθώσουμε κάτι για το οποίο μετανιώσαμε πολύ; Κι αν είχαμε τη δυνατότητα να ξαναρχίσουμε από την αρχή;

Ο  Josue  σκοτώθηκε στο Aφγανιστάν στις 15:57  ώρα Γαλλίας και το ρολόι της αγαπημένης του σταματά να λειτουργεί εκείνη ακριβώς την ώρα. 
Ο ωρολογοποιός αναλαμβάνει να επιδιορθώσει το ρολόι, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει πτυχές για τον χαρακτήρα του αγοραστή του, αφού ο  Josue είχε αγοράσει το ρολόι της φίλης του από το συγκεκριμένο κατάστημα έχοντας παραγγείλει ακόμα κάτι, κάτι πολύ σημαδιακό, το οποίο πλήρωνε με δόσεις και κάθε εβδομάδα έγραφε και μια μικρή επιστολή σχετικά με την εξόφληση.  

Σιγά σιγά η ηρωίδα, η  Marae, θα καταλάβει πόσο μεγάλο λάθος είχε κάνει και θα διερωτηθεί αν θα μπορούσε να το διορθώσει ποτέ. 

Απόσπασμα: 

"Είναι νόμος της ανθρώπινης φύσης,  να μην έχει τόση σημασία η δική σας δυστυχία όταν βλέπετε κάποιον πιο δυστυχισμένο από εσάς.... κάνοντας τη σύγκριση λες να εγώ δεν είμαι και τόσο δυστυχής ... "Φάε τον αρακά σου, στην Αφρική πεθαίνουν από πείνα", άρεσε στη μαμά μου να μου λέει. Αλλά όταν πρόκειται για να δώσω φαγητό σε λιγότερο τυχερούς, ο πατέρας μου φωνάζει: "Πες σ' αυτά τα τεμπέλικα αλητόπαιδα να πάνε να βρούνε δουλειά".  Εγώ κρατούσα το στόμα μου κλειστό αν και δεν συμφωνούσα. Η οικογένεια του Josue ήταν αυτό που ο πατέρας μου απεχθανόταν. Ευεργετούμενη από την κοινωνική πρόνοια, με χαμηλά εισοδήματα και το χειρότερο ο Josue είχε γεννηθεί σε μια άλλη χώρα.  Υποθέτω ότι είναι γι' αυτό το λόγο που κρατούσα τη σχέση μας μυστική".

Κ.Μ