Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

 

Δόξη και τιμή στις γυναίκες!


    ~~ Φτάσαμε στο 3016 για να τα καταφέρουμε τελικά φιλενάδα! Να σκεφτείς ότι πριν χίλια ακριβώς χρόνια, οι άνθρωποι έκαναν ακόμα πολέμους, αποκεφάλιζαν αθώους, άδειαζαν πόλεις τρομαγμένων ψυχών. Από γενέσεως κόσμου η κατρακύλα της δικαιοσύνης δεν ανακόπηκε με τόσους αιώνες που διάβηκαν. Μια πελώρια κατάρα είχε φυτρώσει στη γη κι άπλωνε βαθιές ρίζες ατέλειωτες. Εικόνες φρίκης, πνιγμένα παιδάκια, άκριτοι σκοτωμοί… Χαράμι πήγαινε η ανθρώπινη ζωή. Οι φτωχοί υπέφεραν, πεινούσαν, αυτοκτονούσαν και οι πλούσιοι σκορπούσαν τις νύχτες τους πάνω σε λόφους από μουσικά λουλούδια.
    ~~ Κι αυτό το λέγανε ζωή; Τι να μεσολάβησε  ώστε η ανθρωπότητα ωρίμασε τόσο που εμείς σήμερα δεν ξέρουμε τι είναι μαύροι καιροί;
    ~~ Κοίτα φιλενάδα. Ο πόλεμος χόρτασε κάποτε. Έφαε τόσο κόσμο που φούσκωσε η κοιλιά του, πήγε στο ποτάμι της αδικίας και πνίγηκε. Μάχες, τανκς, αντιαεροπορικά, οβίδες, όπλα, παράσημα, παρελάσεις, άγνωστες λέξεις στην εποχή μας, θάφτηκαν κάτω από τις νεκροπόλεις τους. Κι εκεί που’ χε εξιδανικευτεί το εμπόριο του πολέμου, τα εργοστάσιά του κατεδαφίστηκαν κι η αγριότητα πήρε αυτό που της άξιζε, τη λήθη. Τους  πολεμιστές  τους ξεπάστρεψαν και οι γυναίκες γέννησαν άντρες μεταμορφωμένους σε άσπρο χαρτί όπου θα’ μπαιναν οι νότες, οι στίχοι, οι ζωγραφιές, οι επινοήσεις τους, απασφαλίζοντας το μηχανισμό της αγάπης για την τέχνη και την επιστήμη.
    ~~ Ναι, αλλά πώς τα κατάφεραν τελικά οι άνθρωποι; Ποιο ήταν το μεγάλο μυστικό που ο κόσμος δεν το’ χε βρει ακόμα;
    ~~ Απλούστατο! Φτάνει να σκεφτείς ότι υπήρξε εποχή που τις γυναίκες δεν τις άφηναν να ψηφίζουν. Στην πολιτική φώλιαζαν μέσα μόνο άντρες. Τι γύρευαν;
    ~~ Δεν μπορώ να φανταστώ τα αρσενικά να μας κυβερνούν. Μου φαίνεται αδιανόητο. Η πολιτική είναι γένος θηλυκού.
    ~~ Γι’ αυτό όταν τους διώξαμε μαζί με τον πόλεμό τους, εμείς δεν χρειάστηκε καν να μυηθούμε στην ειρηνική ζωή ή να επιστρατεύσουμε κάποια δεξιοτεχνία. Αφού η ειρήνη πηγάζει από μασίφ θηλυκό. Με μόνο άξονα τη φύση μας, δηλώσαμε πως η γη είχε από πάντα της πέσει σε λάθος χέρια και πια ήρθε η ώρα να την παραδώσουν επί ανικανότητι έστω και αιμόφυρτη στη Βασίλισσα μέλισσα. Οι κηφήνες εξοντώθηκαν και οι λυσσαλέοι στρατιώτες έπεσαν. Το μέλλον ανήκε επιτέλους στις γυναίκες. Κι έτσι η ζωή άρχισε να φτιάχνεται από μέλι!

Κατερίνα Μαυρομμάτη  8 / 3 / 2016