Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Κριτικές από αναγνώστες

"Φιγούρες ολοζώντανες, εικόνες πλαστικές που δένουν τον τόπο με τους ανθρώπους, τις σκέψεις και την προσωπικότητά τους. Λόγος μεστός, διανθισμένος με συναισθήματα καλοζυγισμένα, χωρίς μελιστάλακτες φλυαρίες, αλλά με το απαραίτητο ψυχικό βάθος, ώστες να μπορέσει όποιος το πιάσει στα χέρια του να βρει μια γωνιά που να τη νιώθει δική του.

Ελλάδα, Παρίσι, Τουρκία, Κύπρος στη δίνη μιας εποχής με αλλεπάλληλες πολιτικοκοινωνικές αναταράξεις. Κάθε τόπος και μια περιπέτεια, ένα όνειρο και ένας ακόμα στόχος. Το σκηνικό πλούσιο σε ιστορικές αναφορές που αναγκάζουν τους χαρακτήρες να ξεδιπλωθούν ποικιλοτρόπως, να δοκιμαστούν για να 'ρθει τελικά η λυτρωτική κάθαρση της δικαίωσης."

-- Εύα Γιαννούκου
Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσιευμένη κριτική.
. . .

"Η ιδιαίτερη πλοκή του έργου σε καθηλώνει και καταφέρνει να σου ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής, επιφέρει την κάθαρση, όχι μέσα από ανούσια "happy end" αλλά μέσα από την ολοκλήρωση της προσωπικότητας της ηρωίδας, η οποία μετά από μια μακρά πορεία, φθάνει αισίως στην αυτογνωσία· αυτός θα πρέπει να είναι τελικά ο μεγάλος στόχος κάθε σκεπτόμενου όντος. Η αξιέπαινη αξιοποίηση του αστείρευτου πλούτου της ελληνικής γλώσσας σε εκστασιάζει και σε ωθεί να θαυμάσεις το μεγαλείο της μητρικής μας γλώσσας.

Ένα μυθιστόρημα που σε επαναφέρει στα ξεχασμένα μονοπάτια της λογοτεχνίας, που δεν εξιστορεί απλώς μια ευχάριστη ιστορία αλλά σε "εξαναγκάζει" σε βυθοσκόπηση του ψυχικού σου κόσμου, επανεκτίμηση των στόχων και των επιλογών σου."

-- Αριάδνη Ιατρού